Coronasjuka Jane, 39, varnar i hjärtskärande video: "Chansa inte"

"Titta bara på mig. Nu ligger jag på intensiven". Janes video vill nu varna alla som funderar på att chansa lite nu i coronatider.


Coronaviruset fortsätter sin framfart över världen. 

Här i Sverige har över 20 personer dött av sjukdomen, och hårda restriktioner på vad man får och inte får göra finns nu i så gott som alla länder. 

Coroviruset är i värsta fall dödligt. Det är främst äldre personer med underliggande sjukdomar som dör, men även yngre personer kan blir svårt sjuka av viruset. 

Fråga bara Jane Langston från London. 

Jane beskriver sig själv som en annars frisk 39-årig tvåbarnsmamma som brukar gå på gymmet. Men när coronaviruset slog till blev hon svårt sjuk. 

Nu har hon spelat in en video som visar sjukdomens hemskheter – du kan se den i videospelaren högst upp i artikeln.

"Titta bara på mig"

I videon hostar Jane kraftigt, och hon varnar andra från att chansa i dessa tider. 

– Du som känner för att chansa. Titta bara på mig. Jag är på intensiven, säger Jane och visar upp slängarna som går in i hennes kropp. Hon berättar även att hon har fått kateter. 

I en intervju med Daily Mail berättar Jane att varje andetag är en kamp, och att det känns som att hon har glas i lungorna.

– Om någon där ute fortfarande röker. Lägg ner cigaretten. Du kommer behöva dina jävla lungor. Och snälla, chansa inte. Om det blir riktigt illa kommer du sluta som jag, säger hon i videon. 

Daily Mail rapporterar nu att Jane har skrivits ut från sjukhuset och är på bättringsvägen. 

Storbritannien har drabbats hårt av coronaviruset, och knappt 300 personer har dött i landet av smittan. 

Experten: Då väntas coronakrisen i Sverige vara över

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!